Overzicht activiteiten dodenherdenking en viering bevrijdingsdag Apeldoorn en dorpen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 10 januari 2024, 20:21
'De man met de vlag’ in het Oranjepark
Foto: gemeente Apeldoorn

Op 4 mei herdenken we, en de dag daarna vieren we onze vrijheid. In de gemeente Apeldoorn zijn daarom weer een aantal bijeenkomsten rondom dit thema georganiseerd.

Op 4 mei is er vanaf 18:30u. een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk, gevolgd door een stille tocht van de Grote Kerk naar het monument ‘De man met de vlag’ in het Oranjepark. Vervolgens zal burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn een toespraak houden. Om 20:05u. worden kransen en bloemen gelegd door de burgemeester, nabestaanden, vertegenwoordigers van groeperingen en individuele deelnemers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door leerlingen van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap, Gigant en SMPA.

Het uitgebreide programma lees je hier: dodenherdenking Apeldoorn 4 mei 

In Beekbergen vindt de dodenherdenking op 4 mei vanaf 19:00u. plaats in de Hervormde Kerk aan de Kerkweg. Om 19:40u. wordt er een stille tocht gelopen naar het oorlogsmonument in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg. De viering van bevrijdingsdag start in Beekbergen op 5 mei met de aankomst van het bevrijdingsvuur om 9:30u. dat door lopers vanuit Wageningen naar de Smittenberg wordt gebracht. Hierna wordt het vuur om 9:45u. in een feestelijke tocht naar het oorlogsmonument gebracht in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg.

Kijk op de website van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen voor meer informatie.

Deel dit bericht: