Eindelijk weer een ouderwetse Koningsdag in Apeldoorn op 27 april

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Serge Poppelaars

Na twee jaar zonder feestelijkheden op Koningsdag zijn we er allemaal echt aan toe om deze datum ouderwets te vieren. De vrijwilligers van Stichting Oranjefeesten Apeldoorn zijn gelukkig al een tijd druk bezig met de voorbereidingen om van komende Koningsdag een stralend feest te maken. Het thema van dit jaar is ‘Sport en Cultuur van de Veluwe’. Het programma is verdeeld over het Oranjepark, de Koningskermis en de kleedjesmarkten.

Wat is er zoal in het Oranjepark te doen? Hier laten jong en oud zich meevoeren naar een andere wereld vol verrassende muziek, dans, theater, sport, spel en beeldende kunst. Er is een stadsoase om te relaxen en bij verschillende horecagelegenheden kun je een drankje en hapje halen. Op een sportieve en speelse manier kun je lekker actief bezig zijn met allerlei lichamelijke activiteiten. En een traditionele kleedjesmarkt maakt het plaatje helemaal af.

De Koningskermis is op Koningsdag beslist ook een bezoekje waard. Zweefattractie de ‘Space Jam’ springt op het Marktplein daarbij wel het meest in het oog door de hoogte van 40 meter. De kermis staat er dit jaar langer dan ooit: negen dagen maar liefst. Van zaterdag 23 april tot en met zondag 1 mei kun je genieten van de attracties en gezelligheid. De beide zondagen zijn speciale familiedagen met aangepaste tarieven. Bing en Flop komen op 24 april de kleinste kermisbezoekers verrassen met een Meet and Great en op 1 mei komt Pickachu langs. Op zaterdag 23 april zal tussen 11:30u. en 12:00u. burgemeester Ton Heerts voor de eerste keer officieel de kermisexploitanten verwelkomen.

De traditionele kleedjesmarkt vind je verspreid door het hele centrum, van Oranjepark tot Oranjerie en veel straten daaromheen. Zaterdag 9 april liep het storm bij de verkoop van vergunningen voor de kleedjesmarkt. Voor de laatste plekken die nog over zijn, is er een tweede verkoopmoment ingepland op zaterdag 23 april. Tussen 13:30u. en 14:30u. kun je hiervoor terecht bij de hoofdingang van het stadshuis aan het Marktplein.

Let op: je kunt uitsluitend pinnen en vooraf reserveren is niet mogelijk. Kijk voor het uitgebreide programma op www.k055.nl

Deel dit bericht: