Informatieavond voor nieuwe steun- en pleeggezinnen in het Stadhuis

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 9 mei 2022, 12:03
Foto: Ons WF

Ieder kind wil graag thuis opgroeien. Maar soms lukt het niet om kinderen de veiligheid en geborgenheid te bieden die ze nodig hebben. Dan is thuis wonen soms tijdelijk of langer niet mogelijk. Ouders kunnen dan de helpende hand van een steun- of pleeggezin goed gebruiken. 

Met het programma InHuis zoekt de gemeente meer steun- en pleeggezinnen die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin. Als steunouder kun je dit al bieden door bijvoorbeeld één middag in de week een kind uit school op te vangen.

Op 16 mei is er van 19:30 tot 21:30u. op het Stadhuis een informatieavond over steun- en pleeggezinnen. Dan vertellen ervaringsdeskundigen hoe het is om steun- of pleegouder te zijn en wat ze ervoor terugkrijgen. De avond eindigt met een informatiemarkt, waarbij medewerkers van de betrokken organisaties uitleg geven over hoe je steun- of pleegouder kunt worden. Ook is er dan tijd om persoonlijk in gesprek te gaan met de ervaringsdeskundigen.

Aanmelden kan via het online formulier. Meer informatie over steun- en pleeggezinnen vind je u op www.apeldoorn.nl/inhuis.

Deel dit bericht: