Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 10 mei 2022, 19:50
Foto: Stad en Natuur

Er valt nog een wereld te winnen bij het inzamelen van elektronisch afval. De helft ervan wordt in Nederland niet eens ingezameld. Oude laptops of kapotte keukenmachines belanden veel te vaak op zolder of in een gangkast.

En dat is zonde, want er zitten onverwacht veel herbruikbare materialen in. Van sommige apparaten kan maar liefst 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Daarom is het goed dat de E-waste Race voor scholieren bestaat. Kinderen en hun omgeving leren hierbij hoe belangrijk en ook leuk recycling en hergebruik is. Scholieren gaan tijdens de race zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren bij een lokaal Repair Cafe.

De kick-off van de E-waste Race vindt plaats op 16 mei bij basisschool Het Woudhuis, in aanwezigheid van Danny Huizer, de nieuwe wethouder voor Veluwe, Klimaat en Energie. De race is een initiatief van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met Circulus en Foenix en vindt plaats van 23 mei tot 16 juni.

Je kunt op de website van ewasterace.nl je elektronisch afval aanbieden en dan komen leerlingen de spullen aan huis ophalen.

Deel dit bericht: