Wandelexcursie Hoge Veluwe en Tweede Wereldoorlog

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 12 mei 2022, 14:07
Vliegveld Deelen tijdend de Tweede Wereldoorlog

In het zuidelijke deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe; het deel dat grenst aan het vliegveld Deelen, zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. In het weekend kan je mee op excursie en leer je alles over deze geschiedenis van het park.

In de omgeving van Deelen hebben de Duitsers destijds het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen aangelegd. Dit vliegveld lag gedeeltelijk op het grondgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit deel van het Park is prachtig, en is voor vele bezoekers een stuk minder bekend dan de rest van het Park.

Tijdens deze wandelexcursie bezoek je het gebied rondom het vliegveld, een gebied waar je normaal gesproken niet mag komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog.

De excursie start om 13:30u. en gaat voor een deel door moeilijk begaanbaar terrein en zal ongeveer 2,5 uur duren. Locatie: Parkeerplaats Kemperbergweg ter hoogte van het Zinkgat. Tickets kosten € 5,- en je dient online te reserveren.

Deel dit bericht: