Gelderland verduurzaamt 5.700 sociale huurwoningen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 19 mei 2022, 11:30
Foto: Ons Huis

Provincie Gelderland zet 20 miljoen in voor de verduurzaming van sociale huurwoningen. Meer dan 150 projecten van woningcorporaties ontvangen een bijdrage voor de isolatie van deze huurwoningen.

Voor elke euro van de provincie leggen de woningcorporaties 10 euro bij. Hiermee worden 5.700 sociale huurwoningen minimaal 3 energieklassen hoger gebracht.

In Gelderland zijn nog veel woningen met een laag energielabel. Deze woningen zijn slecht geïsoleerd waardoor de huurder teveel aardgas verstookt. Met steun van de provincie worden 5.700 sociale huurwoningen minimaal 3 energielabels omhoog gebracht en geschikt gemaakt voor aansluiting op warmtenet of warmtepomp.

De 150 renovatieprojecten zijn verspreid over de provincie. Voorbeelden zijn de renovatie van de Wolfkuil in Nijmegen (130 woningen), De Sikkel en het Hof van Orden in Apeldoorn (221 woningen), de Grote Beer in Ulft (56 woningen), de Julianastraat in Wageningen (75 woningen), de Oranjebuurt in Hoevelaken (77 woningen), De Hovenkamp in Epe (38 woningen), Stadsdennen in Harderwijk (133 woningen), de Ridderstraat in Tiel (50 woningen) en Schipholplein in Arnhem (200 woningen)

In de stimuleringsregeling is als voorwaarde opgenomen dat de woonlasten voor de huurders niet mogen stijgen na de aanpassing van de sociale huurwoningen.

Deel dit bericht: