Zonnepark Brinkenweg in gebruik genomen

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 20 mei 2022, 17:56
Foto: Energie Coöperatie Apeldoorn

Het zonnepark Brinkenweg levert al sinds april van dit jaar stroom. Alle panelen zijn geplaatst, de kikkerpoel is gegraven en de struiken zijn geplant. De stroom die lokaal wordt opgewekt, wordt direct geleverd aan bedrijventerrein de Ecofactorij.

Tijdens het ontwerpen van dit park is gezorgd dat het park past bij het landschap en is er rekening gehouden met de natuur. Ook is er ruimte voor samenwerking met inwoners en bedrijven.

De gemeente Apeldoorn heeft als doel gesteld haar vastgoed te verduurzamen. Dit is ook in lijn met de doelen die er liggen voor de langere termijn, namelijk in 2050 volledig energieneutraal zijn en de energie lokaal opwekken. En dat is wat er nu gebeurt in het zonnepark Brinkenweg.

Het zonnepark is een gezamenlijk initiatief met energiecoöperatie deA en zet in op het lokaal opwekken van energie en die direct terug leveren aan bedrijventerrein Ecofactorij.

De zonnepanelen gaan ongeveer 2.500.000 kWh per jaar opwekken. Dat is de hoeveelheid energie voor 7.800 elektrische fietsen die de aarde (40.000 km) rond fietsen. De batterij waar de stroom wordt opgeslagen is een slim systeem. Het regelt of de energie wordt gebruikt of wordt opgeslagen totdat het nodig is.

Deel dit bericht: