Slechthorende Apeldoorner Jos Tomassen ontdekt gat in de markt

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 1 juni 2022, 15:58
De sticker van Jos Tomassen uit Apeldoorn

Wist je dat meer dan 1,6 miljoen mensen in Nederland niet goed kunnen horen? Sportieve fietser Jos Tomassen uit Apeldoorn Zuid merkte een paar jaar geleden zelf, dat hij fietsers achter zich niet goed meer hoorde aankomen.

Dat had alles te maken met zijn slechthorendheid door zijn leeftijd van 70 jaar. Het leek hem handig om een sticker op zijn spatbord te plakken om achteropkomende weggebruikers te waarschuwen. Maar wat bleek? Er waren alleen maar te grote bordjes beschikbaar. Jos had geen zin in zo’n uithangbord en zo werd de ondernemer in hem wakker.

Hij ontwierp een duidelijk herkenbare sticker met de letters S en H erop (van SlechtHorend). En dat bleek een gat in de markt, want de VVV sloot het idee meteen in de armen.

ZorgSaam en de Giant Store in Apeldoorn verkopen de stickers ook al en in totaal hebben liefst 30 organisaties positief gereageerd. ‘’Ik krijg bestellingen vanuit heel Nederland, waar ik trouwens niets aan verdien. Maar daar doe ik het ook niet voor. Het is een echte hobby geworden. En nu is er ook nog een button bijgekomen voor op een jas of tas’’, vertelt Jos vol enthousiasme.

Op www.slechthorendesticker.nl vind je alle informatie en kun je een bestelling plaatsen.

Deel dit bericht: