Jan de Hoop krijgt koninklijke onderscheiding

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 2 juni 2022, 15:23
Burgemeester Ton Heerst ging voor de koninklijke onderscheiding speciaal naar Hilversum om hem bij Jan de Hoop op te spelden
Foto: Gemeente Apeldoorn

Jan de Hoop (67 jaar en bekend van het RTL Ontbijtnieuws) heeft donderdag 2 juni 2022 een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Ton Heerts reikte hem de versierselen uit, die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in de RTL-studio in Hilversum, nadat Jan de Hoop op die dag voor de laatste keer het RTL Ontbijtnieuws had gepresenteerd.

Dat nieuws presenteerde Jan de Hoop voor het eerst in 1989. In de 33 jaar daarna is hij het gezicht van het RTL Ontbijtnieuws geworden. Hij praatte op een toegankelijke en begrijpelijke manier de mensen bij over wat er in de wereld gebeurde. Heel menselijk en met humor. Op die manier raakte hij mensen in hun hart en wist hij het wereldnieuws dichtbij te brengen.

Steeds meer doodgewone Nederlanders van alle generaties zetten in de ochtend de tv aan om het belangrijkste nieuws tot zich te nemen. Voor miljoenen mensen was Jan de Hoop de constante factor bij hun ochtendrituelen. Een ‘baken’ in de ochtend, en dat 33 jaar lang.

Deel dit bericht: