LHBTI+ beleid in Apeldoorn komt nog niet echt van de grond.

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 15 juni 2022, 11:37
Wethouder Sunita Biharie hijst de regenboogvlag
Foto: Rob Voss

Ongeveer een derde van alle gemeenten in Nederland heeft zich uitgeroepen tot regenbooggemeente. De helft daarvan (56 gemeenten) heeft zich aangesloten bij het regenbooggemeenteprogramma van het ministerie van OCW. In Gelderland zijn dat: Arnhem, Ede en Nijmegen. 12 Gelderse gemeenten kiezen ervoor zelf de invulling hiervoor te doen en dat doet Apeldoorn ook.

De LHBTI+ gemeenschap in Apeldoorn vindt dat te karig en is van mening dat er werk aan de winkel is. Vanuit de gemeenteraad zijn er diverse partijen die vinden dat de gemeente beter beleid kan maken op dit gebied. Er wordt zelfs geroepen dat Apeldoorn de titel ‘regenbooggemeente’ niet waard is.

Apeldoorn tekende in eerste instantie de intentieverklaring niet maar onder druk gebeurde dat alsnog. Eerst wil de gemeente in gesprek met de LHBTI+ gemeenschap om zo de behoeftes vast te stellen. Inmiddels heeft dit gesprek plaatsgevonden en is het nog afwachten wat de uitkomst hiervan is.

Een goed netwerk opbouwen voor de LHBTI+ gemeenschap is altijd al moeizaam geweest in Apeldoorn. De gemeente ligt ook naast andere gemeenten waar de geloofsovertuiging een belangrijke factor is.

Deel dit bericht: