Gratis koffie met warme aandacht

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 16 juni 2022, 20:34
Foto: Rob Voss

Sinds 15 juni staat er op woensdagmiddag in elke even week een koffiebus geparkeerd in de Maten. De koffiebus doet dienst als mobiele ontmoetingsplaats.

Op het uitgestalde terras bij de bus kunnen inwoners onder het genot van een gratis kop koffie contacten leggen met anderen. Ouderen, mensen die zich eenzaam voelen, buurtbewoners, jongeren, alleenstaanden: iedereen is welkom. 

Met het project ‘Buurtkoffie Apeldoorn’ wil Stichting Present op een laagdrempelige manier het contact tussen inwoners stimuleren om zo bijdrage te leveren aan de strijd tegen eenzaamheid. De vrijwilligers van de koffiebus schenken niet alleen koffie, zij bieden ook een luisterend oor en helpen de mensen met elkaar in contact te komen.

De koffiebus staat geparkeerd bij het speelveld Matenveld, tussen basisschool De Sjofar en de Schrijnwerkershorst ter hoogte van nummer 512. Dit is elke woensdagmiddag in de even weken, van 14:00u. tot 16:00u.

Er worden ook nog vrijwilligers gezocht als je wil meehelpen. Mail dan naar buurtkoffie@presentapeldoorn.nl of bel naar 055-576 79 97.

Deel dit bericht: