Ralph Kneefel zondag op Samen1 Radio

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Ralph Kneefel

Aanstaande zondag, 10 juli, presenteert Jan Koorenhof weer het radioprogramma voor de Verenging Oud Apeldoorn. Zijn gast is al meer dan 13 jaar de voorzitter van Stichting Indisch Erfgoed: Ralph Kneefel. Geboren op het Noord-Molukse eiland Ternate, kwam hij als jongen van negen met zijn vader, moeder en een jongere broertje naar Nederland. Sinds 1960 is hij in Apeldoorn woonachtig.

De culturele erfenis van het voormalig Nederlands-Indië behouden, bekendheid te geven en verder te ontwikkelen, voor de huidige én de volgende generaties. Dat is het doel van de Stichting Indisch Erfgoed in Apeldoorn. En Ralph zet zich daar met veel enthousiasme voor in.

Om meer begrip te krijgen voor de waarde van dit culturele erfgoed, organiseren ze tentoonstellingen en activiteiten. Ralph zal zondag vertellen wat zij allemaal doen, hebben gedaan en – bijzonder interessant – wat ze nog allemaal op de planning hebben. Bijvoorbeeld de themazondagen, waarop historici, wetenschappers of kunstenaars hun kennis en/of kunst kunnen delen.

Als u ook benieuwd bent naar het verhaal van Ralph luister dan naar de VOA uitzending van 11:00u. tot 12:00u. op Samen1 Radio

Deel dit bericht: