Zero Waste Week Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
Foto: Zero Waste Apeldoorn


Wil je graag duurzamer leven, maar weet je niet zo goed hoe? Tijdens de Zero Waste Week van zondag 11 tot en met zaterdag 17 september ontdek je hoe leuk het is om te delen, ruilen, repareren, lokaal te kopen en je eigen verpakking mee te nemen als je boodschappen doet.

Samen met de gemeente Apeldoorn, Foenix, CODA en een groot aantal ondernemers organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn voor het tweede jaar de hele week een zeer divers programma voor jong en oud.

Op zondag 11 september begint de week met een duurzaamheidsfestival in het NewTechPark op het Zwitsalterrein. Wethouder Danny Huizer opent de Zero Waste Week. Daarna volgt er een modeshow van kringloopwinkels, is er een optreden van de Jungle Warrior en laten ondernemers op de duurzame markt zien hoe het anders kan. Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen.

Tijdens de rest van de week kun je ook diverse leuke en leerzame activiteiten volgen, bijvoorbeeld meedoen aan een workshop of een wandeling door het stadsgroen van Apeldoorn maken. Op de wereldwijde Clean up Day op zaterdag 17 september kun je meehelpen ploggen, plandelen en troep-suppen.

Op www.zerowasteapeldoorn.com/ZWWApeldoorn2022 vind je het complete programma.

Deel dit bericht: