Stichting Sint voor ieder kind bestaat 15 jaar

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 25 november 2022, 14:45
air20221125 sint voor ieder kind 3
Foto: Rob van Leeuwen

De stichting Sint voor ieder kind van de Apeldoornse Ilse de Valk-Boerkamp bestaat 15 jaar. In 2008 richtte Ilse de stichting op omdat ze vindt dat ieder kind een leuk sinterklaasfeest verdient.

Door: Tareja Jannink

Sinterklaas betekent voor veel kinderen een periode van vreugde en magie. Ze kijken al ruim van tevoren uit naar de komst van Sinterklaas en pakjesavond. De teleurstelling is dan ook groot wanneer hun schoen of deur wordt overgeslagen, omdat de financiële situatie van de ouders de komst van de Sint niet toelaat.

Sint voor ieder kind wil dit voorkomen, zodat ieder kind kan meedelen in de vreugde. Ieder jaar krijgen honderden kinderen in de regio Apeldoorn, Voorst en Deventer dankzij de stichting toch een pakjesavond.

Dit jaar zullen er nog meer kinderen overgeslagen worden vanwege de toenemende armoede. De stichting is volledig afhankelijk van donaties. Wil je ook doneren om een kind een magisch Sinterklaasfeest te kunnen bezorgen? Kijk dan op de website van stichting Sint voor ieder kind.

Samen1 heeft oprichter Ilse geïnterviewd. Benieuwd naar het interview met Ilse? Kijk dan vrijdag 25 november vanaf 18:00u. naar onze tv-uitzending. Deze wordt ieder heel uur herhaald tot 01:00u. Of kijk op ons Youtube-kanaal. Voor een overzicht van onze kanalen kan je kijken op de website van Samen1.

Deel dit bericht: