Zwemchallenge gewonnen door OBS De Rietendakschool 

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 16 oktober 2023, 16:27
air 20231013 zwemchallenge winnaar 2022 2023 rietendakschool
Zwemchallenge gewonnen door OBS De Rietendakschool

OBS De Rietendakschool heeft de ZwemChallenge voor scholen gewonnen. Afgelopen vrijdag ontvingen de leerlingen van groep 7 en 8 de beker van Jacqueline Veldhuizen van Aquacentrum Malkander.

Jaarlijks organiseren Aquacentrum Malkander en Sportservice Apeldoorn de Nationale ZwemChallenge in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, gratis beschikbaar voor basisscholen. De uitdaging is gericht op kinderen in groep 7 die niet (meer) zwemvaardig zijn. Ruim 650 leerlingen van 14 basisscholen in Apeldoorn deden afgelopen schooljaar mee. OBS De Rietendakschool won door het beste resultaat te behalen.

Zwemvaardigheid neemt af als kinderen niet regelmatig blijven zwemmen. Jaarlijks voldoen ruim 60 kinderen in Apeldoorn niet meer aan het niveau dat ze bij het hoogste zwemdiploma hebben gehaald. Gemiddeld verlaten jaarlijks 45 kinderen in Apeldoorn de basisschool zonder zwemdiploma. De ZwemChallenge draagt bij aan het bevorderen van de zwemveiligheid in Apeldoorn.

Scholen kunnen zich inschrijven op de website van Aquacentrum Malkander. Na afloop ontvangen kinderen een deelnamecertificaat en eventueel persoonlijk advies om hun zwemniveau te verbeteren.

Deel dit bericht: