Meet Up VPRO Tegenlicht in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 7 november 2023, 16:55
air 20231107 meetup055
Foto: Ben Buitenhuis

Meet Up 055 organiseert woensdag 22 november “VPRO Tegenlicht Meet Up 055.” Deze meeting vindt plaats in Restaurant 055 vanTheater & Concert Orpheus en begint om 19.00 uur.

Meet Up 055 is een Apeldoorns inwonersinitiatief dat regelmatig bijeenkomsten organiseert over regionale maatschappelijk relevante thema’s, bijvoorbeeld naar aanleiding van recente VPRO Tegenlicht-uitzendingen. Het doel is om een breed publiek kennis te laten maken met het betreffende thema en met elkaar hierover in dialoog te gaan. Meet Up 055 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn en enkele lokale sponsoren.

Het thema van de VPRO Tegenlicht Meet Up 055 is de wegwerpmaatschappij. Nu de roep om duurzaamheid en het behoud van onze planeet steeds luider wordt, staan we voor een cruciale uitdaging: hoe repareren we onze kapotte consumptiemaatschappij?

VPRO Tegenlicht duikt in deze prangende kwestie en volgt fanatieke burgers, avontuurlijke ondernemers, topontwerpers en megarecyclers die allen werken aan een wereld zonder wegwerptroep. Iedereen voelt de urgentie om de enorme verspilling van de huidige consumptiemaatschappij aan te pakken, maar de vraag blijft hoe we dit daadwerkelijk kunnen realiseren.

De avond staat onder leiding van actrice en dagvoorzitter Frédérique Arnold.

Kaarten zijn te reserveren via: meetup055.eventbrite.com

Deel dit bericht: