Noodwinkel Aldi komt aan Europaweg

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 4 januari 2024, 13:34
Lokatie Hoge Dries tijdens de brand
Foto: Serge Poppelaars

Door de brand die ruim een half jaar geleden ontstond in één van de appartementen boven supermarkt Aldi aan de Hoge Dries in de Apeldoornse woonwijk De Heeze, die daardoor afbrandde, komt er nu een noodwinkel aan de Europaweg. Deze noodwinkel vervangt tijdelijk het door brand verwoeste filiaal aan de Hoge Dries. De winkel komt op een perceel van Beekman Transport, tegenover het kantoor van de Rabobank en het politiebureau.

De woningen waar in juni vorig jaar de brand vermoedelijk ontstond, bevonden zich aan de achterkant van de winkel. Al vrij snel werd duidelijk dat het om een uitslaande dakbrand ging in een appartement boven de supermarkt. Hierbij kwam toen behoorlijk wat asbest vrij. 

Het complex aan de Hoge Dries werd eind jaren ’70 gebouwd. Een tijd waarbij veel geëxperimenteerd werd met wat destijds “nieuwe materialen” waren. De appartementen boven de afgebrande Apeldoornse supermarkt waren oorspronkelijk huurwoningen en zijn heden ten dage gesitueerd aan de “De Ploeg.” De wijk De Heeze, waar dit appartementencomplex deel vanuit maakt, was in de jaren 70’ in opbouw en ook begin van de jaren ’80 bleef er behoefte aan veel en relatief goedkope woningen. 

Er liggen plannen voor “de wederopbouw” van de afgebrande supermarkt aan de Hoge Dries. Het is nog niet duidelijk op welke termijn deze bouwplannen gerealiseerd zullen zijn.

20230616 brand hoge dries serge poppelaars
Foto: Serge Poppelaars

Deel dit bericht: