Einde kerstvakantie en Koning Winter voor de deur

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240105 schaatsen winter karl hornfeldt
Foto: Karl Hornfeldt

Na de kerstvakantie keren we straks weer terug naar de dagelijkse routine. Ondanks de milde temperaturen van de afgelopen periode staat ons nu weer winterweer te wachten.

Rond de feestdagen zorgde de kerstsfeer natuurlijk voor de nodige knusheid, maar de meeste mensen hebben de kerstboom waarschijnlijk alweer afgebroken en alles naar de zolder verplaatst. Volgens de traditie is het overigens gebruikelijk om de kerstboom op Driekoningen (6 januari) af te breken en te verwijderen, om zo ongeluk te voorkomen. Nu is de kerstsfeer waarschijnlijk al uit huis verdwenen, en dat terwijl Koning Winter plotseling weer voor de deur staat.

De tijd van warme chocolademelk breekt dus weer aan. De wind gaat draaien en komt uit het oosten, waardoor niet alleen de temperatuur maar ook de gevoelstemperatuur flink gaat dalen. Dat betekent dat er nachten aankomen met een gevoelstemperatuur van -8 graden. Vanaf volgende week dus vrieskou met gelukkig wel veel zon en droog weer. En natuurlijk ook weer schaatskriebels!

Deel dit bericht: