Waarschuwing: gladheid door vorst na vele regenval

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 5 januari 2024, 17:45
air 20240105 slipgevar gladheid informatiebord.nl
Foto: Informatiebord.nl

Na de vele regenval van afgelopen weken is er vanaf zondag 7 januari kans op vorst. Door de hoge (grond)waterstanden en veel water op wegen en fietspaden kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan door gladheid. Wees daarom extra alert als u bij vorst met de auto, fiets of te voet de weg opgaat.

De gemeente strooit bij vorst preventief. Het zout wordt op de weg aangebracht door strooiers op vrachtauto’s en tractoren. Toch is helaas, hoe vaak de gemeente ook strooit, gladheid niet altijd te voorkomen.

Door de vele regen van de afgelopen tijd ligt nu op veel wegen en fietspaden nog water. Als dat gaat bevriezen, ontstaan er gevaarlijke situaties. Bovendien heeft het strooizout op plekken waar water blijft staan geen of minder effect. Houd u er daarom rekening mee dat wegen, fietspaden en stoepen extra glad kunnen zijn. 

De gemeente plaatst op sommige locaties waar nog water op de weg staat tijdelijk dranghekken. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. Gevaarlijke situaties door gladheid kun je hier melden.

Deel dit bericht: