Mogelijke industriële bouw in agrarische enclave Uddel

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink | | Laatste update: 11 januari 2024, 21:49
air 20240110 uddel1
Foto: Rob Hoogendoorn

Uddel – De Gemeente Apeldoorn is van plan 19 hectare industrieterrein te bouwen in de agrarische enclave Uddel op de Veluwe. Om ervoor te zorgen dat het verkeer ten behoeve van het industrieterrein niet door het centrum van Uddel gaat, zal een bestaand weggetje van 3 meter breed, verbreed worden tot een tweebaansweg, dwars door een natuurgebied – om op die manier aansluiting te krijgen op de N302.

Boeren met een bedrijf binnen het betreffende gebied, zullen naar alle waarschijnlijkheid worden opgekocht om de stikstofuitstoot te beperken, maar tegelijkertijd zijn er plannen  om een industrieterrein ter grootte van maar liefst 19 hectare te bouwen met mogelijk alle vervuiling van dien. Deze plannen zijn d.d. 19 december 2023, kort voor Kerst dus, bekend gemaakt en de bezwaartermijn vervalt op 23 januari aanstaande.

Een steeds groter wordende groep van buurtbewoners van Uddel en omgeving is met elkaar in gesprek gegaan en zij hebben inmiddels bezwaar aangetekend tegen deze plannen. Deze industriële bouwplannen zouden volgens meerdere buurtbewoners onder andere het woonplezier in dit Veluwse gebied in gevaar kunnen brengen. Ook zou de agrarische enclave Uddel met deze plannen ernstig verstoord kunnen worden. Daarnaast zou de financiële schade voor de direct omwonenden vermoedelijk gigantisch zijn ten gevolge van de waardedaling van het onroerend goed in het gebied dat binnen dit bestemmingsplan valt.

air 20240110 uddel1
Foto: Rob Hoogendoorn
air 20240110 uddel4
Foto: Gemeente Apeldoorn
air 20240110 uddel3
Foto: Gemeente Apeldoorn

Deel dit bericht: