Lavreysen heerst op EK Baanwielrennen Omnisport

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20240111 harrie lavreysen 1
Lavreysen in actie

Harrie Lavreysen, de Nederlandse baanwielrenner, eindigde het vijfdaagse EK Baanwielrennen in Omnisport als de onbetwiste koning. Op het onderdeel keirin won hij niet alleen zijn derde Europese kampioenstrui, maar deed dat ook op een indrukwekkende wijze.

Zelfs een fotofinish was overbodig; ver voor de streep kon Lavreysen zijn handen in de lucht steken. Dit bracht enthousiasme onder de 21.500 toeschouwers die gedurende het evenement naar de Nederlandse wielertempel kwamen.

Lavreysen domineerde zowel de halve finale als de finale door vanuit het laatste wiel te versnellen en voorbij zijn concurrenten te razen. Zijn afgetekende overwinning werd met veel waardering van het publiek ontvangen. Hij benadrukte de unieke ervaring om voor eigen publiek te presteren en de aanmoediging van de fans te voelen. Het behalen van een dergelijke overwinning voor eigen publiek beschreef hij als iets dat hij mogelijk niet meer zou meemaken, zelfs niet op de Olympische Spelen.

Bij de vrouwen behaalde Hetty van de Wouw een knappe bronzen medaille op de keirin, terwijl Yanne Dorenbos bij zijn internationale debuut indruk maakte met een vierde plek in de puntenkoers. Ondanks gemengde gevoelens bij Van de Wouw over haar prestatie, gaf het toernooi haar het vertrouwen voor de Olympische Spelen. Marit Raaijmakers en Lisa Van Belle werden vijfde op de madison voor vrouwen, terwijl de Britse Josie Knight de Europese titel pakte in de puntenkoers.

air 20240115 ek baanwielrennen gemeente apeldoorn

Deel dit bericht: