Vervanging viaduct A1 Hoog Buurloseweg uitgesteld

— Regionieuws —

Regio |
Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat

Het viaduct over de A1 bij de Hoog Buurloseweg richting Radio Kootwijk zal voorlopig niet vervangen worden. Dit stond wel in de planning en in het weekend van 21 tot 24 januari zou zelfs de snelweg aldaar afgesloten worden i.v.m. grote constructiewerkzaamheden.

Omwonenden waren al niet gelukkig met de afsluiting van de Hoog Buurlose weg omdat dit Hoog Buurlo en Radio Kootwijk erg moeilijk bereikbaar maakte. Het zijn de argumenten die Milieuzorg de rechter heeft voorgelegd die er nu voor zorgen de werkzaamheden gestaakt gaan worden. Het besluit over de vervanging is volgens de rechter door de gemeente Apeldoorn onzorgvuldig voorbereid en men heeft onvoldoende rekening gehouden met de schadelijke gevolgen voor beschermde diersoorten. Doordat het verkeer door de werkzaamheden omgeleid moest worden was er een reële kans dat daardoor het leefgebied van andere dieren verstoord zou worden.

De rechter ging hier tenslotte in mee en dus moet de gemeente de plannen herzien. De weg blijft nu dus voorlopig nog open.