Saxion gaat opleidingsaanbod in Apeldoorn uitbreiden

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 1 februari 2024, 11:03
Foto: CVD Apeldoorn

Hogeschool Saxion breidt het opleidingsaanbod in Apeldoorn uit met nieuwe programma’s, waaronder een bachelor ‘Data Science & Artificial Intelligence’, een associate degree ‘Information en Cybersecurity’, en een master ‘Veiligheid en Digitalisering’.

Deze initiatieven worden, onder voorbehoud van accreditatie, in het nieuwe studiejaar aangeboden in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering. De ambitie van Saxion is om in de komende jaren meer opleidingen in Apeldoorn aan te bieden en het aantal studenten te verdubbelen. Wethouder Hoger Onderwijs Nick Derks verwelkomt deze ontwikkeling als een kans voor levendigheid en groei in de stad, waarbij een breder studieaanbod lokale jongeren meer mogelijkheden biedt.

De uitbreiding richt zich op sectoren zoals informatietechnologie, zorg, onderwijs, toerisme en veiligheid, waar Apeldoorn arbeidsmarkttekorten ervaart. Bestuursvoorzitter Anka Mulder benadrukt de focus op toegankelijk onderwijs en het opleiden van toekomstig talent voor de regionale arbeidsmarkt. Het huidige opleidingsaanbod in Apeldoorn omvat onder meer Hotel Management, Integrale Veiligheidskunde, Cyber Security, en Publieke Veiligheid.

Deel dit bericht: