De Ontmoeting- Stadmaken in Apeldoorn

Regionieuws

Regio | Door: Donya Tijdink |
1000071881
Foto: Floris van den Broek

De PMA (Politieke Markt Apeldoorn) die doorgaans in de raadzaal van het gemeentehuis plaatsvindt, werd donderdag 7 maart op twee externe locaties gehouden. Een van deze locaties was het ACEC-gebouw.

Deze PMA’s  (‘De Ontmoeting’) zijn vier keer per jaar op een alternatieve plaats binnen de gemeente Apeldoorn waar raadsleden en inwoners elkaar kunnen ontmoeten om met elkaar uit te wisselen over bepaalde actuele onderwerpen, projecten en/ of maatschappelijke vraagstukken. Tijdens deze avonden is er soms een speciale activiteit rond een bepaald thema waar de aanwezigen aan deel kunnen nemen. Dit bevordert de sociale cohesie; tussen raadsleden onderling maar verbindt ook inwoners met de raadsleden.

Het thema van deze ‘Ontmoeting’ was Stadmaken/Woningbouwprogramma voor de gebieden BSK (Binnenstad, Spoorzone en Kanaalzone) en de Zuidrand (Beekbergsebroek.) Het Masterplan Veldhuis is ook een belangrijk project dat binnen dit gebied valt. Dit bouwprogramma maakt deel uit van de Omgevingsvisie van de gemeente Apeldoorn.

De avond stond onder leiding van dagvoorzitter Frits van der Ley (raadslid VVD.) Er werden twee presentaties gegeven door Ryan Kaal (Coördinator Woningbouw Gemeente Apeldoorn) en Astrid Sluis (Programmamanager Implementatie Omgevingswet Gemeente Apeldoorn.) Na deze presentaties gingen de aanwezigen hierover met elkaar in gesprek in zogenaamde ‘tafelgesprekken.’    

1000071881
Foto: Floris van den Broek
1000071892
Foto: Floris van den Broek
air 20240308 deontmoeting3
Foto: Donya Tijdink
air 20240308 deontmoeting4
Foto: Donya Tijdink

Deel dit bericht: