De Plaatijzerindustrie: 105 jaar historie

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 28 maart 2024, 11:42
air 20240327 plaatijzerindustrie 01 apeldoorn
Foto: Plaatijzerindustrie Apeldoorn

De Plaatijzerindustrie, opgericht in 1920 door de grootvader van Gerard van Reekum, heeft zich ontwikkeld tot een internationaal bekende apparatenbouwer voor de chemische en petrochemische industrie. Na 105 jaar bedrijvigheid sluit de onderneming haar deuren, met een rijke geschiedenis van hoogwaardige productie achter zich.

Sinds 1968 is de Plaatijzerindustrie gevestigd aan de Kayersdijk in Apeldoorn en onder leiding van Gerard van Reekum sinds 1982. In de afgelopen 40 jaar ontwikkelde het bedrijf zich tot een specialist in hoogwaardige drukvaten en apparatenbouw, met klanten over de hele wereld. In de hoogtijdagen werkten er meer dan 150 medewerkers. Het betrof zeer gespecialiseerd werk voor de klanten. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van hoogwaardige drukvaten, tanks en apparaten, waarbij het klanten als Shell en de NAM bediende.

Ondanks zijn internationale reputatie werd de Plaatijzerindustrie geconfronteerd met toenemende concurrentie uit landen met lagere lonen. Na een stevige reorganisatie in 2012 en verdere inkrimpingen in de jaren daarna, blijven slechts vijftien medewerkers actief in de laatste tien jaar, voornamelijk bezig met het bewerken van stalen producten.

Deel dit bericht: