Paardenspektakel Beekbergen geannuleerd: focus op WK 2025

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air 20230729 paardenspektakel beekbergen 02 rens langevoort
Foto: Rens Langevoort

Het Paardenspektakel in Beekbergen, het grootste mensportevenement van Nederland, zal dit jaar niet plaatsvinden. De organisatie, geleid door Mieke van Tergouw, heeft met spijt in het hart besloten om de wedstrijd voor 2024 te annuleren, slechts vier maanden voor de geplande start. Deze beslissing is genomen met het oog op het WK Tweespannen in 2025.

Sinds de vroege jaren 80 is het evenement op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen een belangrijk onderdeel van de hippische kalender. In de afgelopen 40 jaar heeft het evenement slechts zes keer geen doorgang gevonden, waaronder gevallen zoals de covid-pandemie en de MKZ-crisis. Nu wordt het evenement voor 2024 geannuleerd om andere redenen.

Het terrein heeft te lijden gehad onder de weersomstandigheden van voorgaande jaren en is nog steeds niet volledig hersteld. Daarom wil de organisatie de terreinen optimaal voorbereiden op het WK in 2025. Financieel gezien is het ook niet haalbaar om het evenement dit jaar te organiseren, vooral omdat de datum midden in de vakantieperiode valt en veel sponsoren en potentiële gasten op dat moment afwezig zijn.

Hoewel deze beslissing vooral de paardensporters treft, is de organisatie vastbesloten om het beste mensportevenement van Nederland te blijven. Het vizier is gericht op het WK tweespannen in 2025 en de daaropvolgende jaren. Om minder afhankelijk te zijn van het weer, is de organisatie bezig met het plaatsen van een all-weather bodem voor het WK.

Deel dit bericht: