Zomerfeest Ugchelen: cultuur, sport en gemeenschap

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 7 mei 2024, 12:18
AIR_20240507_Zomerfeest Ugchelen_Gemeente Apeldoorn
Foto: Gemeente Apeldoorn

Van cultuurhistorie tot beachvolleybal en een dorpenstrijd; tijdens het zomerfeest Ugchelen vinden diverse activiteiten plaats. Het initiatief wordt ondersteund met een subsidie van 19.500 euro, zoals bekendgemaakt tijdens een verrassingsbezoek van wethouder Anja Prins.

Het zomerfeestvindt plaats op het Albatross-terrein met een scala aan festiviteiten voor alle leeftijden, met artiesten tijdens het tentfeest, diverse foodtrucks en activiteiten zoals een kleine kermis. Hoogtepunt op zaterdag is de Dorpenstrijd, waar teams strijden met spellen als vaten rollen, touwtrekken en tractorband flippen. Daarnaast is er een fototentoonstelling van Apeldoornse dorpen en beachvolleybalclinics.

Wethouder Prins benadrukt het belang van initiatieven die Apeldoorn leuker, beter en socialer maken. Het zomerfeest valt onder de Subsidieregeling Inwonersinitiatieven, waarvoor aanvragen boven de 2.500 euro tot en met 30 mei kunnen worden ingediend. Voor kleinere initiatieven is het hele jaar door aanvragen mogelijk. Het Zomerfeest Ugchelen is van 5 tot en met 7 juli.

screenshot

Deel dit bericht: