Einde voor traditionele Kanjerdag

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek | | Laatste update: 12 juni 2024, 10:01
kanjerdag 2023
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Dit jaar zal er geen Kanjerdag plaatsvinden in Apeldoorn en wellicht zal deze er in de toekomst ook niet meer komen. Reden zijn onder andere de toegenomen kosten en de strengere milieu-eisen.

De Kanjerdag is een opvolging van de oude Truckersdag die eind jaren ’90 is ontstaan. Op deze dag worden mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in het zonnetje gezet. Tientallen vrachtwagens maken toeterend een rit door Apeldoorn en een aantal dorpen. De jaarlijkse traditie trekt altijd veel bezoekers langs de route.

Omdat de vrachtwagens voor 95% op diesel rijden moet er een CO2-compensatie komen. Dit is een heel erg ingewikkeld traject. Hoe compenseer je dit? Geen plan betekent eigenlijk dat er geen vergunning door de gemeente voor deze tocht kan worden afgegeven.

De gemeente Apeldoorn heeft echter voor dit jaar op 6 juni wel een vergunning afgegeven. De Kanjerdag zou worden gehouden op 31 augustus. Dit jaar heeft de vergunning lang op zich laten wachten. Voorgaande jaren was de vergunning al maanden eerder binnen bij de organisatie.

Ook het wachten op diverse zaken heeft geresulteerd in het besluit om dit jaar geen Kanjerdag te organiseren. website: truckersevenementenapeldoorn.nl

Deel dit bericht: