Nieuwe klinkers noordelijk deel Oude Beekbergerweg

Regionieuws

Regio | Door: Christiaan Gijtenbeek | | Laatste update: 21 juni 2024, 17:12
oude beekbergerweg klinkers
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Het bedrijf Wolf Infra is donderdag begonnen met de grootschalige vervanging van de klinkers in het noordelijke deel van de Oude Beekbergerweg. Dit project markeert een belangrijke stap in het herstel van een weg.

Sinds 2014 is de Oude Beekbergerweg weer een klinkerweg, net zoals dit in de jaren ’60 het geval was. De keuze voor klinkers werd destijds gemaakt om de historische uitstraling van de weg te behouden. Echter, al snel na de aanleg begonnen de klinkers los te komen, wat leidde tot grote kieren en geluidsoverlast voor omwonenden en weggebruikers. Na 10 jaar van voortdurende problemen heeft de gemeente Apeldoorn uiteindelijk besloten om de klinkers volledig te vervangen door een nieuw type dat beter bestand is tegen de druk en slijtage van dagelijks gebruik.

“Deze nieuwe klinkers kun je beter vastslaan,” vertelt stratenmaker Peter van Buuren. “Ze zijn ontworpen om steviger te liggen, wat betekent dat we geen last meer zouden moeten hebben van losliggende stenen.” De nieuwe klinkers zouden een veel langere levensduur moeten hebben dan de vorige, die al na enkele jaren problemen gaven. “Normaal gesproken hebben klinkers een levensduur van ruim 50 jaar,” voegt hij er aan toe. Met deze vervanging hoopt men de weg weer prettig begaanbaar te maken voor de lange termijn.

oude beekbergerweg klinkers los
Foto: Christiaan Gijtenbeek

Deel dit bericht: