Jongerenraad Apeldoorn wil meer groen in binnenstad

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars |
air_20240628_groen-binnenstad_gemeente-apeldoorn.jpg
Foto: Gemeente Apeldoorn

De Jongerenraad van Apeldoorn is druk met het uitrollen van hun 10-puntenplan voor dit jaar. Een van de punten is onder andere een pleidooi voor meer groen en water in het stadscentrum. Bij het maken van plannen voor de binnenstad moeten deze elementen centraal staan om de leefbaarheid te verbeteren.

Groene initiatieven moeten volgens de Jongerenraad een prominente rol spelen bij de ontwikkeling van het stadscentrum van Apeldoorn. Zij benadrukken dat groen en water serieus overwogen moeten worden bij elke beslissing over stadsontwikkeling. Groene ruimtes bevorderen de biodiversiteit, houden de stad koel en maken de binnenstad leefbaarder voor toekomstige generaties.

Concrete groene initiatieven zijn onder meer het vervangen van tegels door groene parkeerplaatsen, het aanleggen van extra groene perkjes, het vergroenen van muren, het gebruik van waterdoorlatende stenen en het aanstellen van een duurzaamheidscoördinator. Ook wordt het belang van voldoende nieuwe prullenbakken benadrukt om zwerfafval te voorkomen.

Deel dit bericht: