G.P. Duuringlaan krijgt in het najaar een uitvoerige opknapbeurt

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 17 mei 2022, 11:19
Zoals het er in de toekomst uit gaat zien
Foto: Gemeente Apeldoorn

Na de zomervakantie gaat de G.P. Duuringlaan op de schop. De karakteristieke laan krijgt een nieuw wegdek, nieuwe trottoirs, grindbermen en verkeersremmende maatregelen.

Aanwonenden hebben online meegedacht over het ontwerp. De laan staat al enige tijd op de agenda voor groot onderhoud. Het plan was om de weg van een nieuwe toplaag te voorzien. Maar bij onderzoek bleek dat er geen goede fundering onder het asfalt lag. Daarom is het nodig om de weg compleet te vernieuwen. En als de weg dan toch opengebroken wordt, is het slim om meteen ook andere zaken aan te pakken, zoals de hemelwaterafvoer, de trottoirs en de bermen.

Samen met de bewoners is gekeken naar het ontwerp en wat opvalt is het afsluiten van het noordelijke deel van de laan voor gemotoriseerd verkeer. Dit deel van de weg zal dan worden ingericht als fietspad.

Naar verwachting starten de werkzaamheden in het najaar. Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar: gpduuringlaan@apeldoorn.nl of kijk even op de website van de gemeente Apeldoorn.

Deel dit bericht: