Apeldoornse jonge mantelzorgers in beeld

Regionieuws

Regio | Door: Serge Poppelaars | | Laatste update: 1 juni 2022, 12:00
Het fotoboekje van Tessel Sander

Apeldoorn telt zo’n 45.000 jongeren onder de 23 jaar. Tenminste 1 op de 4 van hen groeit op in een thuissituatie met één of meerdere gezinsleden met een chronische ziekte, een beperking, psychische problemen of een verslaving.

Dat betekent dat er in Apeldoorn ruim 11.000 jonge mantelzorgers zijn die voor een naaste zorgen en/of zich zorgen maken over de situatie thuis. Jonge mantelzorgers kunnen last krijgen van onzekerheid, slapeloosheid en depressie. Het is daarom belangrijk dat ze op tijd goede ondersteuning krijgen.

Tijdens de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger vindt donderdag 2 juni om 17:00u. in de Muziekkoepel in het Oranjepark de feestelijke presentatie plaats van Gewone jongeren, bijzondere jeugd’.

Dit is een fotoboekje van Tessel Sander waarin 30 Apeldoornse jonge mantelzorgers in beeld worden gebracht. Tessel zal het eerste exemplaar overhandigen aan Anja Prins, wethouder Gezondheid en Zorg. Het boekje moet Apeldoornse gezondheidszorgorganisaties bewustmaken van de impact die het jonge mantelzorger zijn’ heeft op het leven van kinderen en jongeren.

Bij de receptie van stichting De Kap aan de Regentesselaan 2-B in Apeldoorn is het fotoboekje gratis af te halen. Je kunt het boekje bekijken op: www.dekap.nl.

Deel dit bericht: